WMW - Zagrebačka

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

'Kad on završi, možeš ići i ti': Mornar i konobar silovali pijanu djevojku iz Sesveta

 

silovali djevojkuProtiv dvojice mladića (26 i 29) sa šireg omiškog područja, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu zbog obljube pijane žene (30) bez njezina pristanka, za što mogu dobiti do tri godine zatvora.

Kao mornar i konobar na brodu koji je bio privezan u hvarskoj luci, lani u srpnju, oko 22.30, slijedili su je u kabinu u potpalublju, gdje su imali s njom spolni odnos, iako ona nije bila u stanju svjesno pristati zbog intoksikacije lijekovima i alkoholom, piše Slobodna Dalmacija. 
Djevojka iz Sesveta došla je na njihov brod nakon svađe sa svojim mladićem koji je radio na turističkom brodu, na susjednom vezu. Nakon kraćeg druženja na palubi, otišla je u potpalublje gdje ju je prvo slijedio mornar (26) koji je, iako je bila u očitom poremećenom stanju svijesti, pogrešno zaključio da želi imati spolni odnošaj s njom, stoji u optužnici. U kabini ju je gurnuo na krevet, obljubio i izišao vani, poslije čega je nastupio konobar (29) i također obavio spolni čin nad njom. 

Posvadila se s dečkom

U istrazi su obojica rekla da je ona trebala prenoćiti i ujutro s njima otploviti u Split. Kod njih na brodu popila je votku juice, dvije bevande i pivo, iako im je njezin momak kazao da joj nipošto ne daju pivo. Mornar je rekao da su imali spolni odnos s njom na njezinu inicijativu. Poslije je izišla iz kabine i rekla da su je silovali. Djevojka je u iskazu potvrdila da je na brodu kod momka pila dosta piva, nakon dvije tablete 'seroxata' i možda jednog 'normabela'. 

Popodne se posvadila s dečkom i otišla na drugi brod, gdje je s osobljem dalje pila. Rekla je da nije nikoga navodila na spolni odnos. Unatoč tome, mornar i konobar iskoristili su njezino stanje i bez pristanka općili s njom, a ona se nije bila u stanju oduprijeti. Namjeravao ju je iskoristiti i kuhar, ali ga je vikom otjerala. 

Promjenjivo ponašanje

Kuhar je u iskazu potvrdio da je dosta pila s posadom te da joj je ponašanje bilo krajnje promjenjivo, čas je plakala, čas se smijala. Vidio je kada je mornar otišao s njom u kabinu, vratio se i rekao konobaru: 'Ajde dole, ona je dole', a zatim je rekao i njemu: 'Kad on završi, možeš ići i ti.' 

Među dokazima je i nalaz alkohola u krvi koji je za djevojku iznosio 1,43 promila tri sata nakon događaja. Suđenje će se provesti na Općinskom sudu u Splitu. 

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
405934