WMW - Zagrebačka

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Sudac čistačici uručio izvanredni otkaz jer se pokušala ubiti

sudac otkazPokušaj samoubojstva okarakterizirao je kao 'osobitu tešku povredu obveze iz radnog odnosa i gubitak povjerenja'.

Predsjednik Općinskog suda u Samoboru Darko Župančić, uručio je izvanredni otkaz namještenici – spremačici – koja je "uslijed psihičke rastrojenosti pokušala izvršiti samoubojstvo", piše Novi list. Nesretna radnica, prema policijskom izvještaju kojeg je poslodavac iskoristio za obrazloženje izvanrednog otkaza, 07. travnja u vremenu od 20 do 20.30 sati pokušala se ubiti skokom s krova Općinskog suda u Samoboru. Zadobila je teške ozljede, a nakon liječenja u KBC-u Zagreb od konca travnja liječenje je nastavila u Psihijatrijskoj bolnici »Sveti Ivan«. 

Poslodavac, predsjednik Općinskog suda u Samoboru životnu dramu namještenice iskoristio je kako bi joj uručio izvanredni otkaz s obrazloženjem kako ona zbog pokušaja samoubojstva nije obavila posao kojeg je preuzela – čišćenje zgrade suda. Odnosno, pokušaj samoubojstva okarakterizirao je kao "osobitu tešku povredu obveze iz radnog odnosa i gubitak povjerenja". Ministarstvoi pravosuđa, kako doznajemo, zaprimilo je informaciju o ovom slučaju te ga provjerava. Tako se uskoro može očekivati i reakcija Ministarstva.

 Neizvršen posao

Pozivajući se na odredbe Zakona o radu kojima se reguliraju temeljne obveze i prava iz radnog odnosa, kolektivni ugovor i ostale službene dokumente, predsjednik Općinskog suda u Samoboru navodi: "Namještenica I.M. nije postupala u skladu s navedenim jer je uslijed pokušaja samoubojstva za vrijeme radnog vremena ostao neizvršen posao koji je preuzela – čišćenje prostorija Općinskog suda u Samoboru, a takovo njeno ponašanje je protivno i Etičkom kodeksu državnih službenika". 

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
405873